Vuorovaikutus

Pytinkimessuilla esiteltiin lokero­astioita ja heräteltiin pakkaus­jätteiden lajitteluun

Etappi esitteli maaliskuussa Seinäjoen Pytinkimessuilla Spot-palveluita ja tulevaa jätteiden monilokerokeräystä ja siihen käytettäviä lokeroastioita, nelilokeroastiaa pakkausjätteille ja kaksilokeroastiaa biojätteelle ja poltettavalle jätteelle. Uusi jätteiden keräystapa ja lokeroastiat herättivät kovasti kiinnostusta asiakkaissa, ja moni kävi niihin kurkistelemassa sekä osallistumassa lajitteluaiheiseen kyselyyn. Vastanneiden kesken arvottiin pikakompostori. Etapin osastolla vieraili liki 300 messuvierasta.

Jätehuollon seminaari Seinäjoella

Etappi järjesti touko­kuussa yhteis­­seminaa­­rin jäte­huollon tulevai­suudesta Etapin halli­­tukselle ja Lakeuden jäte­lauta­kunnalle. Toimitus­johtaja Pekka Kontio kertoi Seinä­joen Areenassa kokoon­tuneelle seminaari­väelle Etapin alueen tulevai­suuden­näkymistä ja jäte­yhtiön inves­toinneista.

Lakeuden jätelautakunnan puheenjohtaja Irma Petäjävirta kertoi seminaarissa näkemyksiä jätehuollon nykytilasta ja tulevaisuudesta alueella ja jätelautakunnan jätehuoltopäällikkö Jenni Laitila kertoi tulevasta Palvelutasokuvauksesta. Tilaisuudessa kuultiin myös Etapin palvelujen kehittämisestä, joista kertoi palvelupäällikkö Anna Mäntylä ja uudesta jätehuoltojärjestelmästä, jota valotti kehitys- ja ympäristöpäällikkö Mirva Hautala. Tuottajayhteisön näkemyksiä esitteli Satu Estakari Pakkaustuottajista.

Kurikan Asu&Elä -messuilla esiteltiin Spot-palveluita

Kurikan Asu&Elä -messuilla esiteltiin Spot Plus-palvelua ja kaksilokeroastiaa. Messuilla tavattiin noin 200 asukasta.

RE-pisteellä vierailtiin ahkerasti

Seinäjoen RE-piste kiinnosti vuoden aikana vierailijoita. Tutustumassa kävi lukuisia joukkoja vieraita, erilaisia ryhmiä ja delegaatioita. Vieraita kävi muun muassa muista jäteyhtiöistä, esimerkiksi yhtiöiden hallituksia. 

Vierailijoita olivat muun muassa Suomen Kiertovoima KIVO ry:n toimitusjohtaja Jutta Laine-Ylijoki, Salpakierron hallitus, Kuortaneen kunnanhallitus, Jätekukon hallitus, Porin Keräämön edustajat, Peräseinäjoen seurakunta, Jokioisten kunnanhallitus, jäteyhtiö Latviasta ja Nuorkauppakamari.

Jäteneuvontaa ja kierrätyskoutsausta järjestettiin myös RE-pisteen neuvontatilassa vuoden aikana. Kysyntä tilaisuuksille oli runsasta jätehuollon muutosten ja kehittämistoimien takia, jotka ovat herättäneet paljon kiinnostusta ja kysymyksiä asukkaiden keskuudessa.

Asiakaspalautteet

Asiakaspalautteita saatiin vuoden aikana 271 kappaletta, kun määrä edellisvuonna oli 330 kpl. Suurin osa palautteista, 138 kappaletta, koski jäteastian tyhjennyksiä. Jäteasemia ja ekopisteitä koskevia palautteita tuli 28, joissa etenkin RE-pistettä kiiteltiin. Myös jätteenkuljettajat saivat kiitosta hyvästä työstä. Laskutusta ja perintää koskevia palautteita tuli 10.